aprilie 01, 2008

Ziua Nebunilor

"Oamenii se pacalesc. Pacaleala e buna. Ca si carnavalul, ea exploateaza forta dezordinii, a lucrurilor facute pe dos." (Irina Nicolau, "Ghidul sarbatorilor romanesti")
Cred ca felul in care arata Bucurestiul azi e cea mai buna pacaleala din ultimii ani...CURAT! De vreo saptamana incoace, pe bulevardul Cantemir (probabil si pe altele) niste omuleti colorati periaza strazile, planteaza gazon pe peluze, uda iarba in fiecare zi, lustruiesc si smotruiesc de zor! Ba, au mai plombat si niste gropite care schimonoseau fata asfaltului in urma lucrarilor de amenajare a parcarilor incepute in noiembrie si neterminate nici pana azi.
Mai mult, cica schelele de pe Arcul de Triumf, montate anul trecut in vederea renovarii monumentului, au fost rapid demontate acum cateva zile, ca nu dadeau bine in ochii musafirilor de rang inalt...mai ales ca lucrarea nu demarase inca!
Asadar, bucurati-va de aceasta pacaleala, sau minune, cum vreti sa-i spuneti, caci nu va mai dura decat 3 zile (2, 3, 4)!
Stiti ce e mai trist? Ce nu a reusit primaria in 18 ani, a reusit NATO intr-o saptamana...Dar'ar Domnul sa mai vina NATO in vizita pe la noi!

3 comentarii:

Crenguta spunea...

In 1999 cand a fost eclipsa totala de soare, intamplarea fericita a facut ca punctul de vizibilitate maxima sa fie in Rm Valcea, de fapt undeva in apropiere de oras...

Atunci primaria a facut miracole, ca in cazul descris de tine, a pavat toate trotuarele din centrul orasului, a plantat copaci, floricele etc ...

Noroc ca mai pica un summit NATO sau o eclipsa totala de soare ca sa se mai miste ceva :)) .

Anonim spunea...

Aduceti-va aminte ca incepe campania electorala (sau a inceput deja?)

Anonim spunea...

in campanie vom mai beneficia de un clean-up... dar nu la capacitatea NATO... eu as vrea sa organizam in fiecare an asa ceva... :D:D
Bury