octombrie 15, 2008

Joburi de succes

Ma intreb ce-o fi fost in capul meu cand in 1990 am dat admitere la Filologie...am ratat admiterea la mustata (15 sutimi!), dar nu m-am lecuit: am dat si in 1991 la aceeasi facultate si am intrat! Da, sunt o traducatoare meseriasa (zic ceilalti si am ajuns sa cred si eu), dar la ce-mi foloseste cand am de sudat toba la masina si nu gasesc un sudor in tot Bucurestiul? Sau la ce-i foloseste lui Ursi ca stie telecomunicatii cand o data pe luna batem in lung si-n lat tot cartierul in cautarea unui frizer (ca si astia sunt la mare pret!)
Apropos de pret, pe sos. Mihai Bravu am gasit totusi un fel de service specializat in tinichigerie care face suduri ieftine si bune. Dar trebuie sa ai un GPS ultraperformant ca sa-l gasesti, sa fii acolo sambata dimineata la 8 fix si sa ai un milion la tine. Toba noua nu iti trebuie, ca in banii astia ti-o sudeaza pe cea veche in vreo 10 minute.
Sa va mai spun despre electricianul pe care aproape ca l-am implorat sa plece dupa ce mi-a refacut instalatia electrica (doar partea de prize) dintr-un apartament cu 2 camere in 6 saptamani? Pai si postul mi s-a parut mai scurt decat lucrarea lui...
Sau despre instalatorul care mi-a montat cada cu toata instalatia aferenta, iar dupa 3 luni m-am pomenit la usa cu vecinul de jos in rolul purcelusului isteric, chiar in ajun de Inviere? Ei, era vorba doar de o imbinare proasta intre 2 piese si de o izolatie care lipsea... Ce mare lucru? Am chemat 2 instalatori, am schimbat un racord, am platit 1 milion si jumatate si s-a rezolvat!
Sau despre zugravii care mi-au confectionat un pervaz la baie si au fixat faianta cu partea taioasa la exterior, mi-au montat galeria de la bucatarie stramb si gresia cu denivelari?
Mi se zbarleste parul numai cand ma gandesc ca am de montat mobila din bucatarie: la ultima renovare (inceputa anul trecut pe vremea asta) am capatat 'meseriasofobie'...

5 comentarii:

Anonim spunea...

Fraaate ... m-ai ametit. Pt mine esti un om de succes, si asta conteaza, da-le in papucii mei de joburi! :)

Anonim spunea...

nu stiai ca "meseriasii" astia o fac dinadins? :-)

Crenguta spunea...

am avut la un moment dat un mesteru' manole, ce construia ziua se darama noaptea. nu stia exact cat sa amestece ca proportii apa ciment si nisip, au rezultat tencuieli cu crapaturi. apoi un instalator obtinut greu, cu pile. am fost avertizata sa nu ii dau sa bea, dar a cerut bani pt niste materiale, si dus a fost. la 2 luni dupa ce nu il mai vazusem la fata, toate sculele lui de meserias erau inca la mine acasa :)).
in .ro as merge numai si numai pe recomandari, adica prefer sa intreb 100 de oameni in jur daca stiu un meserias bun decat sa merg la noroc. mai sunt aspecte de genul, vine "meseriasu" vede ce ai in casa, te trezesti cu casa goala dup-aia.
in .se cand Daniel a renovat baia nu a fost multumit de cum a pus meseriasul gresia asa ca l-a pus sa refaca totul, fara nici o jena. evident lucrarea a fost refacuta pe cheltuiala firmei care l-a trimis pe "specialist", i love this country :).

Răzvan spunea...

vorba unuia dintre ei:
"meserias ca mine n-ati avut,
da' nici nu va mai trebuie.."

;-)

Unknown spunea...

Welcome to the club! E plina lumea de meseriasi+experti! Si acum imi amintesc de meseriasul care mi-a schimbat yala cu mult entuziasm lasand prada vederii o parte din eticheta verde fosforescent pe care era scris pretul. Ca sa dea un plus de valoare usii mele de la intrare (pacat ca nu e pe exterior) si un plus de culoare acolo unde lipsea. The magic touch! Nimic nu intelegeti!