ianuarie 21, 2009

Raiul din Caciulata

Week-end-ul trecut am dat o fuga pana la Calimanesti-Caciulata, ca sa ne relaxam si sa ne odihnim dupa o saptamana zbuciumata...Am infruntat cu stoicism ninsoarea cu fulgi mari si nabadaiosi care ne-a insotit o buna bucata de autostrada, aproape orbindu-l pe bietul Ursi, la gandul ca ne asteapta o camera calda si o noapte tihnita, vegheata de batranul si netulburatul Olt.
Pana la un punct, socoteala de-acasa s-a potrivit cu cea din targ, insa in toiul noptii ne-am trezit brusc ca linistea aproape dumnezeiasca si aerul pur s-au spart in mii de bucati, lasand locul unor acorduri inconfundabile de muzica house! Intamplarea face ca vis-a-vis de hotelul in care eram cazati sa se oploseasca o discoteca nesimtita, pe nume "Club Heaven".
Show-ul a durat pana la 6 dimineata, de parca ar fi venit sfarsitul lumii si toti pensionarii aflati la tratament se adunasera sa petreaca pentru ultima data...
Interesant este ca si anul trecut am patit la fel si nimeni nu pare sa fie deranjat de acesti baieti galagiosi care fac nota discordanta in acest peisaj realmente binecuvantat de Dumnezeu.
Cine a ajuns in aceste locuri si a calcat macar o data pragul Manastirii Turnu, a gustat painea plamadita de mainile calugarilor de la Manastirea Stanisoara, s-a plimbat pe aleile insulitei care adaposteste manastirea Ostrov sau a respirat aerul incarcat de istorie al Manastirii Cozia intelege ce vreau sa spun...
E pacat ca o zona atat de bogata spiritual si respirand atata frumusete sa fie intinata de niste zgomote care nu au nimic de-a face cu muzica.
Ma intreb cat castiga primaria din Calimanesti din aceasta afacere zic eu ilegala - judecand dupa volumul decibelilor care rasuna pe Valea Oltului intre 12 p.m. si 6 a.m.?

Niciun comentariu: