ianuarie 04, 2009

Revelion la Casa brazilor

Florina, Costi si Razvan. Eu faceam pe fotografa!Iata-ne si in 2009, sanatosi, voiosi si cu chef de povestit!
Am petrecut Revelionul alaturi de o gasca simpatica, cu care am facut cunostinta (partial) la fata locului, adica la Casa brazilor din Zarnesti...

De Zarnesti ma leaga amintiri frumoase, caci in urma cu cativa ani porneam de aici intr-o frumoasa si memorabila vacanta in Piatra Craiului...

Dar sa revenim la povestea noastra! Totul ar fi fost, deci, bine si frumos daca gazda ne-ar fi spus din capul locului ca 2 din cele 4 camere ale casei erau nedecomandate (prin urmare s-ar fi impus o reducere de pret, nu?), ca nu mai inchiriase niciodata toata casa si cu atat mai putin pe sezon de iarna, deci habar nu avea ca sufrageria era friguroasa (cum sa nu fie, cand cele 2 calorifere erau pe jumatate din lungimea ferestrelor), ca una din canapelele extensibile din camera nedecomandata era doar de decor, nicidecum pentru odihna, etc.
Factorul surpriza nu s-a oprit aici, caci pe 01.01. ne-am trezit ca nu aveam apa calda, caci termostatul centralei se stricase (deja!), iar pe 02.01. hop! o pana de curent pe la ora 21! Perspectiva unei seri petrecute romantic, la lumina lumanarilor, nu era deloc rea, dar cea a unei nopti fara caldura era horror! Gazda si-a facut aparitia panicata toata, ca si deunazi, dar electricianul chemat de ea nu era disponibil, asa ca am apelat la resurse interne: sotul gazdei (cu mainile afundate in tabloul de sigurante), Costi (cu indicatiile de regie) si eu (cu rugaciunile)!
Dupa ce si acest episod dureros a fost depasit cu bine (fara nici o victima colaterala!), a urmat unul si mai tragic, pe 03.01...
A venit si ziua plecarii si, implicit a platii...ei bine, 'doamna' ceruse 130 RON/persoana/noapte doar cazarea (retineti, cu 1 baie la 4 camere), caci daca am fi luat si masa ar fi costat 400 RON/camera/noapte! Mai ceva ca la un hotel de 3 stele de prin alte tari mai civilizate... Buuuuun! Dar 3 din cele 4 cupluri venisera pe 30.12, iar noi pe 31.12, prin urmare noi i-am platit 3 nopti. Pe gazda noastra, care venise cu galeria dupa ea (o vecina cu gura mare si mult tupeu) a apucat-o brusc mirarea, zicand ca ea s-a inteles altfel cu cel care a facut rezervarea. Deci pretul nu mai era acum pe persoana pe noapte ci era pe casa pe cele 4 nopti! Cum nu aveam de gand sa platim ceea ce nu consumasem, mai ales ca Vio, care facuse rezervarea ii spusese la telefon ca un cuplu va sta doar 3 nopti si ea nu obiectase atunci, m-am infipt in ea si in galeria ei tupeista (care sustinea ca in alte locuri se inchiriaza separat si bucataria), argumentand ca am fost in destule locuri civilizate, dar niciodata nu am platit decat pentru ce am consumat! 'Doamna' se vindecase intre timp de atacurile de panica si uitase ca suportasem deja 2 reparatii in 2 zile, plus ca Florina si Costi nu se putusera odihni in jaful de canapea (au primit in schimb o saltea de teleshopping care s-a dovedit a fi gaurita si trebuia umflata de 2 ori pe noapte!)
In cazul nostru a functionat solidaritatea de grup, caci fiecare a avut ceva de reprosat, iar cele 2 au lasat ciocul mic, preferand, cica, sa iasa in pierdere, decat sa plece clientii nemultumiti!
O 'pierdere' de 4000 RON in 4 zile si-ar dori fiecare dintre noi, cred....

8 comentarii:

Vasile Andreica spunea...

Ma simt din ce in ce mai bine la gandul ca am stat acasa.

Anonim spunea...

Si noi am stat acasa de cateva ori si ne doream sa mai schimbam peisajul...Pacat de frumusetea locurilor, caci lacomia unora nu cunoaste margini!

Unknown spunea...

Am o rectificare: nu sotul gazdei era cu mainile afundate in tablou, ci al meu sot, Costi. Prin urmare, pe langa faptul ca a dormit cand in pat cand pe jos, a mai reparat si gratis tabloul electric al gazdei. Dar treaca de la noi... in linii mari, ne-am simtit bine. Peisajele zonei sunt minunate. Felicitari pentru relatare, iar lui Razvan pentru minunatele fotografii.

Anonim spunea...

Ne-am fi simtit si mai bine daca "atacam" si o creasta din zona.
P.S. Tuica lui Gicu s-a dovedit a fi un excelent antigel la -16 grade.
Margelatu'

Anonim spunea...

unde ati postat pozele alea, ca vreau si eu sa vad zapada adevarata...

Anonim spunea...

@Florina: scuze, dar era cam intuneric...si nici macar nu suntem siguri ca acela era sotul gazdei!
@Margelatu: eu v-am zis sa nu abandonam Muchia Dragusului...
@crinarot: inca nu le-am postat, dar urmeaza...

Răzvan spunea...

Mie mi-au placut mult excursiile si mai ales campiile pline cu zapada, scufundate in linistea tulburata doar de vantul care rascolea zapada, copacii pudrati, ninsoarea care a batut orizontal din fata tot drumul, in calatoria catre Lisa -
Simbata de Sus, fulgii mari si linistiti de la Simbata, peisajul montan hibernal de la Plaiul Foii - Piatra Craiului si bineinteles talk-show-urile din masina ;-)
(to be continued ;-)

@Margelatu: Daca 'atacam' o creasta din zona, da, ne-am fi simtit si mai bine, dar pentru ceva mai mult timp :-) frigul conserva foarte bine..ne dezghetam la primavara ;-)
@Florina: Multumim, si noua ne-au placut pozele de la voi!
@crinarot: Pentru amatori am incarcat pozele 'brute' la Revelion Zarnesti

Anonim spunea...

Intr-adevar peisajele din zona sunt deosebite. Si merita! Concluzia: aveti grija la gazda!