ianuarie 13, 2010

Cronica restaurantelor - Valea Prahovei

Dupa cum stiti deja, am inceput anul printr-o saptamana de concediu... buna idee, caci dupa forfota sarbatorilor, e chiar indicat un timp de refacere. Niste cercetatori spanioli chiar au ajuns la concluzia ca revenirea la serviciu nu trebuie facuta brusc, prin urmare ei recomandau sa ne intoarcem cu o zi mai devreme din concediu pentru a ne acomoda cu gandul ca incepem serviciul si pentru a ne pune treburile in ordine: mare descoperire, intr-adevar!
Ei bine, noi am petrecut o saptamana de huzur la Sinaia, unde cea mai palpitanta activitate a fost sa testam diverse restaurante din zona:

1. Cabana Schiorilor, Sinaia - mancare buna, proaspata, destul de accesibila ca pret, atmosfera placuta, decor rustic.
2. Taverna Sarbului, Sinaia - specialitati fitoase, preturi imense (nimic sub 20 lei!), evitati salata Caesar- crutoanele erau imbibate cu un sos gretos!
3. Cabana Susai, Predeal - meniu saracacios, preturi imposibile (bulz, de fapt mai mult mamaliga cu branza -18 lei, cafea -8 lei!, cazare in camera double -80 euro/noapte)
4. Cabana Gura Diham, Busteni x2 - vedeta acestei cronici, mancare foarte buna, diversa, ieftina, decor rustic, ambient foarte placut, de aceea am si repetat experienta!
5. Cabana Miorita, Sinaia, cota 2000 - curat, decent, mancare ok, ieftina si buna, a pastrat atmosfera de cabana din vremea copilariei mele...

In medie, o masa pentru 2 persoane a costat in jur de 80 lei, in conditiile in care eu m-am limitat la salate si supe (din cauza dietei), iar Ursi a cam baut apa (din cauza condusului).

2 comentarii:

Crenguta spunea...

buna cronica ta mai ales ca vrem sa venim la vara, sa stiu pe unde sa ne ducem :)

Mărtutza spunea...

Tu nu trebuia sa cam nasti zilele astea?!?