ianuarie 31, 2010

Cursuri de cautare web

As vrea sa salut initiativa lui Ursi si a lui Mugur de a organiza un concurs de cautare pe stimtot.ro
Eu sunt pasionata de cautarea pe web si am ceva cunostinte in domeniu, insa nu am gasit in Romania vreo oferta de astfel de cursuri...si caut de ceva timp!
Facultatea (filologie) mi-a lasat un gust amar, caci am ales-o din pasiune, insa am terminat-o pentru ca imi place sa duc la bun sfarsit ceea ce incep: prea multa teorie, practica ioc! Am avut de citit liste intregi de carti (la un moment dat, in anul 3 parca, aveam 4 literaturi simultan, fiecare cu bibliografia ei: britanica, americana, franceza si universala!), pretentiile erau foarte mari iar nevoia noastra de cunoastere nu era implinita. Am promis la final ca voi face un master doar daca voi gasi ceva cu adevarat interesant, caci imi era de ajuns teoria pura din facultate.
Am cautat, o vreme, diverse masterate, dar a intervenit lipsa de timp si comoditatea. Totusi, un masterat pe cautare web mi-ar surade inca! Ma ajuta cineva?
P.S. Cateva figuri importante in domeniul cautarii web: Greg Notess, Phil Bradley si, postum, Fjalar Ravia aka Fravia (a murit anul trecut, din pacate!). Daca mai cunoasteti si altii, un schimb de idei ar fi mai mult decat binevenit!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Stai sa ne lamurim: curs sau concurs?
Daca e sa ma intrebi pe mine, eu stiu.Tu esti ca o enciclopedie si ai putea fara probleme sa demarezi un curs despre ceea ce te intereseaza chiar pe tine. (Poate ca iti vor veni idei si inspiratii asa cum le vine muzica, din suflet, celor care improvizeaza pentru ca sunt talente innascute.) Ar trebui sa ai mai mare incredere in tine. Deja stii prea multe din atitea lecturi si dezbateri cu mr. Evrika.
Altfel, gindeste-te bine. Pentru ceea ce iti trebuie tie, esti chiar super-instruita. Daca depasesti acest level de autoinstruire, trebuie sa iti schimbi si targetul. Cu alte cuvinte, ai pomenit tu profesor universitar sa predea la kindergarten? Revino-ti in simtiri si facultati. Pina la urma, cit de supercalificata poti/vrei sa fii? De copy-right nu mai vorbeste nimeni de la un nivel incolo?
Qui prodest?
(Asa iti trebuie daca ma cadorisesti cu volume in si despre latina?)
Na&Taa

Anonim spunea...

In plus, cred ca esti o admirabila visatoare. Curs/master de cautare web intr-un perimetru geografic in care nu se cunoaste DECALOGUL, CREZUL, Codul Manierelor, Legea Morala din noi (bietul Kant, parca?!) Piramida nevoilor sau alte 'alea'... dar se cunoaste muuult mai bine "Codu' lu' Da Vinci" (ala cu Tom Hanks), codul emoizilor sau harta gropilor din asfaltul unui municipiu european, tu vrei curs de Web Searching. Ca si cum, intr-un spatiu in care toata lumea alearga dupa painea cea de toate zilele, pe care sa o manince cu cartofi si fasole (si atit) tu cauti cozonac, pe care sa il maninci cu sodou.
Sunt REA-lista?
Nu, nu asta am vrut. Nu ma intelege gresit. Dar azi stau intr-o bucata de viata gresita, de unde stau si judec. Mai asteapta-ma sa schimb loja si, deci, perspectiva. Spectacolul lumii mele asa se vede din loja in care stau.
Imi place sa cred ca am si eu loja mea si nu un scaun amarit cu trei picioare. Chiar daca de aici, acum, nu se vede ecranul complet si nici nu se aude prea bine.
M-a luat valul? Nu asa se comenteaza pe bloguri? Daca iti trebuie o solutie clara, azi nu am. Revin in doua-trei ... vieti/planete.:)
Promit ca pe planeta urmatoare nu o sa mai fac nici eu filolog-olog-de-matematica, nu o sa mai aleg - cu incontestabilul meu liber arbitru - poteca asta cu cactusi, ci pe cealalta, mai carteziana, mai arteziana si mai paralela cu mizeria stomacului gol si cutiilor goale de visuri. Cross my heart and hope to...live.

Anonim spunea...

Stai, sa rectific. Cred ca se poate gasi un astfel de master, dar nu la ghiseul acesta. Nu azi. Nu sesiunea asta. Nu sezonul asta. Nu in avionul asta.
Don't you have have a plane to catch?:))

Anonim spunea...

Si apoi, cind ai talentul innascut de a face ceva - de ex. sa cauti pe web de une maniere originelle, sa cinti la flaut, sa faci dragoste ca nimeni alta, sa iti alini sufletul pereche, sa faci budinca de zmeura ca nimeni alta, sa potrivesti mincarea de sare ca nimeni alta, sa iti dezinhibi elevii la cursuri ca nimeni alta, la ce iti mai trebuie alte lectii despre ceea ce stii deja sa faci atit de bine incit ii inspiri pe altii?!

Mărtutza spunea...

@everybody: Nu, nu am platit-o pe Na&Taa sa-mi faca reclama, dar cand voi avea propria mea echipa ii voi propune postul de sef de PR...
@Na&Taa: un sambure de adevar este in ce spui, invelit, desigur, in multe straturi de afectiune materna, dar, oricum, e o perspectiva mai corecta asupra mea, ca om si profesionist, decat cealalta 'apreciere' - stirba, boanta si schioapa - inspirata, probabil de zodiacul meu si nu de ceea ce fac in fiecare zi!

Christiansen spunea...

Mai baieti ... sau fete ... nu va mai dati "anonimi" ca nu e frumos. Smartutza merita mai mult ...