ianuarie 11, 2008

Jurnal de călătorie (I)

Vara trecută am fost într-un circuit prin vecini, mai precis am plănuit sa vizităm Grecia şi Muntenegru, dar am ajuns în treacăt şi pe la alţii...
A fost o experienţă frumoasă, ne-am plimbat mult dar ne-am şi obosit pe măsură; una peste alta, a meritat!
Vă voi împărtăşi şi vouă din ceea am văzut şi am trăit, poate vreodată ajungeţi pe acolo!

Luni, 20.08.2007
Pe la ora prânzului pornim spre Giurgiu-Ruse cu un dor nebun de ducă. Drumul e destul de liber, vremea e bună, suntem în concediu, viaţa e frumoasă. Alimentăm pentru ultima dată cu benzină românească (nu ştiu de ce, la bulgari e mai ieftină!). Trecem graniţa şi ne pregătim sufleteşte să străbatem Bulgaria. Ignorăm avertismentele primite de la prieteni şi cunoscuţi şi constatăm că Bulgaria e supercivilizată, are drumuri nemaipomenit de bune şi tuneluri luminate, solidaritatea între şoferi funcţionează şi nu luăm nici o amendă! În schimb ne ia 1h până reuşim să ocolim Sofia, mergând bară la bară pe un drum plin de lucrări...Reuşim să ne cazăm seara, pe la ora 22, într-un motel absolut decent, Afrodita, cu grădină şi fântană arteziană, cu doar 20 de euro/cameră, la 40 km de graniţa cu Grecia. Patroana ne invită să parcăm maşina în spatele curţii, nu la stradă, asigurându-ne la modul cel mai serios: 'Ich guardare'. Înţelegem ideea şi ne conformăm imediat. Adormim într-o cameră cu pereţi roz şi ne visăm în insula Lefkada, prima noastră destinaţie (va urma).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Super ... cand ajungi "in zilele noastre"? :))

Mărtutza spunea...

Pai, destul de repede, sper...de ce, te-a prins atat de tare povestea ca nu mai poti trai fara continuare? Sati linistit, inca vreo 2 episoade si termin!