ianuarie 14, 2008

Jurnal de călătorie (II)

Marţi, 21.08.2007
După o odihnă binemeritată, 2 omlete şi o salată bulgărească suntem din nou gata de drum.
Trecem graniţa pe la Kulata şi...îi dăm bice! După calculele noastre ar fi trebuit să ajungem în aceeaşi seară, dar... Drumul prin Grecia e destul de monoton, în mare parte pe autostrada Egnatia Odos- din păcate nefinalizată. Ne rătăcim de câteva ori, iar seara înnoptăm la Preveza, o staţiune cu multe vile fiţoase în care gasim cu chiu, cu vai cazare la un preţ piperat! Deşi e seară, aerul e aproape irespirabil, extrem de umed şi încins.

Miercuri, 22.08.2007
Ajungem în sfârşit în Lefkada, o insulă legată de continent printr-un pod mobil. Străbatem mai multe staţiuni aglomerate şi ne aşezăm 'tabăra' în Vassiliki, la o pensiune cu butic la parter, exact ca acasă...
Avem la dispoziţie o săptămână în care vom lenevi la soare şi vom explora insula...
Ne-au plăcut: vegetaţia luxuriantă, plajele - sălbatice gen Vama Veche odinioară Gialos, Egremni, Kathisma) dar şi elegante gen Porto Katsiki, salata grecească cu brânză feta, capul Lefkatas la apus, marea ireal de albastră, iaurtul cu fructe şi miere (bestial!), terasa 'Oasis' cu incredibila sa belvedere, caracatiţa friptă, cocheta staţiune Agios Nikitas, pisicile Scofală şi Tândală, drumurile înguste şi şerpuite care-ţi dădeau fiori când întâlneai altă maşină, (de completat când îmi mai aduc aminte...)
Nu ne-au plăcut: grecul la care am stat, aglomeraţia de la Porto Katsiki, căldura înfiorătoare din timpul zilei, becul din baie care se tot ardea, plajele cu pietricele mici şi rotunde - o tortură pentru tălpi, bolovanii stâncoşi din apă, baba care înota în toate pozele noastre artistice de la Sivota, albanezii care au incendiat pădurile din motive pecuniare. (va urma)

Din episodul următor: cum am traversat noi 4 ţări într-o singură zi, cu tot cu... Kosovo!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cu pemisiunea dvs. am presărat nişte pete de culoare ..