ianuarie 06, 2008

Ce au în comun Boboteaza şi Mega Image

Ca orice bun creştin, am fost de dimineaţă la biserică să particip la Sfânta Liturghie şi să iau nişte apă sfinţită pentru casă şi suflet. In biserică, coadă la lumânări şi înghesuială mare pe interval...Am încercat să ignor lumea care se fâţâia în sus şi-n jos, distrăgându-mi atenţia de la slujbă şi am tras cu ochiul la ninsoarea fină de afară. Bine ca ninge, să mai cureţe mizeria din Bucureşti!
A urmat apoi coada la miruit...slavă Domnului, am reuşit!
Am ieşit apoi afară, fericită că am scăpat de înghesuială şi m-am îndreptat încrezătoare către...coada de la aghiasmă! Am rezistat eroic vreo 10 minute, răstimp în care mulţimea în care nimerisem se agita voiniceşte, gata să răstoarne butoaiele cu apă proaspăt sfinţită, iar apoi, într-o secundă de luciditate, mi-am amintit că aveam de făcut ceva cumpărături de la un Mega din apropiere.
Am părăsit aşadar fără remuşcări coada fremătândă şi m-am aliniat, docilă, la coada din magazin!
Ca să nu mai lungesc povestea, pentru că sunt sigură că aţi prins ideea, deşi am intrat în 2008, românii trăiesc în continuare cu nostalgia cozilor şi nu se pot abţine să nu formeze una, chiar acolo unde nu e cazul.
Morala ar fi că lumea se înghesuie la fel şi la hrana sufletului şi la cea a trupului, ceea ce nu e chiar atât de rău...

6 comentarii:

Răzvan spunea...

nu cred ca este "nostalgia cozilor", ci ceva mult mai nasol - lipsa de civilizaţie, pe care din păcate nici credinţa/spiritul ortodox/mersul la biserică şi nici altele nu au corectat-o cîtuşi de puţin în anii ăştia..

Răzvan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Răzvan spunea...

n-am avut unde sa comentez asa ca am pus-o aici :-)
aia doi care stau intinsi pe jos pe home page sunt scofala si tandala :-)) ??

Christiansen spunea...

Martaaaa ... schimba permisivitatea comentariilor! Ce te faci cu cei care nu au cont Google?
Si scoate verificarea cu litere.

Shoocky

Anonim spunea...

Nostalgie sau whatever, romanii au vocatia cozilor, mai ales dupa ce trec de-o virsta. Efectul de turma e mai mare la primitivi...

Anonim spunea...

sunt foarte curioasa daca "pamfletele" astea (sper ca le categorisesc bine) ar fi doar inceputul si trecerea spre ceva a la Rodica Ojog Brasoveanu???
ce zici?
rad de una singura aici in camera de hotel, si cu toate ca rasul e dulce-amar, nu ma pot abtine...
continua and....JUST DO IT!!!!!
esti facuta pentru scris, de oricare fel ar fi el....
20 de puncte pentru acest articol, indiferent de opiniile celorlalti comentatori!!!!