decembrie 20, 2009

AICI SUNT RENI

Pentru ca aveam chef de o plimbare la aer curat si, in acelasi timp, eram curiosi sa cunoastem familia de reni adusa tocmai din Laponia in Parcul Tineretului , mai precis la baza rotii uriase de langa Palatul Copiilor, ne-am infofolit bine cu ce aveam mai calduros si am pornit in misiunea de recunoastere.
Dupa o tura de parc din care ne-am ales cu 2 baloane - reclama la Radio Vocea Sperantei - si cu madularele inghetate, am ajuns la patinoarul si partia de care doar auzisem si am identificat tarcul cu reni. Eu ma asteptam sa-i vad in actiune, adica plimband copiii cu sania, cand colo...am dat de afisul AICI SUNT RENI si de trei vietati care molfaiau de zor iarba, in niste tarcuri identificate cu numele: Torpi, Eva, Alice, Frida.
Daca nu aveti ce face si vreti sa aflati povestea lor, lucrurile se complica: o simpla cautare pe Google mai mult va baga in ceata, decat va descurca: renii sunt de 4 ani in Romania, vara se plimba prin Mamaia si iarna prin Ardeal, Eva si Torpi sunt puii lui Rudolf si Frida, nascuti in Romania anul trecut, s.a.m.d. In poveste mai apar si Blitzen si Comet, dar nu ma intrebati de gradul de rudenie dintre ei, ca trebuie sa mai investighez...
Ca sa termin in noaptea asta articolul si sa mai apucati si voi sa-l cititi, o sa inchei spunandu-va ca plimbarea din parc a continuat cu o raita prin libraria Carturesti, unde s-a deschis si un targ cu cadouri (carti, produse bio, cani si ceaiuri, vinuri, muzica, amintiri din epoca de aur, etc.), la concurenta cu cel de la Sala Dalles, deja veteran!
Am cheltuit o mica avere, dar am aflat ce mai e nou prin targ, asa ca mergeti si voi, aveti de unde alege!

Niciun comentariu: